St Kevin’s College - Godfrey Building

combo 004.jpg
 
 

The building is conceived in two parts - a sculpted concrete base that continues the form and scale of existing buildings fronting the creek and a folded canopy that sails over a new roof terrace and garden.  This dynamic form creates a strong visual connection between the College and the public domain.

The new multi-level facility accommodates classrooms, art studios, a reception, administration, student careers and counselling services.

 

Location Toorak, Victoria

Client St Kevin’s College

Project Status Complete

Floor Levels 4

Category Independent / Masterplan / Secondary School /

Photography Peter Clarke

 
Godfrey 03.jpg
 
 
 
 
Godfrey 003 reduced.jpg
 
 
 
Godfrey 04.jpg
 
 
Godfrey 23.jpg
 
 
 
 
Godfrey 17.jpg
 
 
Godfrey Building-650.jpg
 
 

The incorporated passive solar design and water saving features are used as an educational demonstration tool for students. The building has created a positive outcome for the College through its inspiring design which facilitates close staff-student connections.

 
Godfrey 24.jpg